Amedei oppskrifter

Nemesis sjokoladekake

Til 6 personer:

5 egg
330 g sukker
1 1/4 dl vann
330 g Amedei sjokolade 63%
225 g mykt usaltet smør

Visp eggene med en tredjedel av sukkeret til stiv, lysegul eggedosis.
Cirka 10 minutter med en vanlig miksmaster.

Varm opp vannet og resten av sukkeret og rør til sukkeret er løst opp.
Kok til laken er litt tynnere enn sirup.
Brekk sjokoladen i biter, ha den i den varme sirupen sammen med smøret.

Rør til alt er blandet, ta kjelen av platen.
Avkjøl og hell den lunkne blandingen i eggedosisen.

Bland forsiktig med en slikkepott til alt er blandet.
Hell massen i en springform kledd med bakepapir.

Sett formen i en langpanne med litt vann.
Stek kaken ved 160 grader i cirka 40 minutter.
Åpne komfyrdøren tre ganger under steking for å slippe ut varme;
et par minutter hver gang, for å unngå at kaken blåser seg for mye opp.

Test om kaken er ferdig ved å trykke forsiktig mot midten av kaken.
Er midten myk i cirka 10 centimeter i diameter og resten ganske fast.
Ta Nemesis ut av ovnen.

Den blir bare bedre om den står noen dager.
Egner seg utmerket til å fryses ned.

www.netmarketingeurope.com – admin@netmarketingeurope.com

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: